Tort "Paris-Brest"

de diana_k in Torturi, 13 Feb 2012 | 8012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • - 1, 1/2 cană cu apă
  • - 1, 1/2 cana de faina
  • - 150 g unt
  • - 6 ouă
  • - un vârf de cuţit de sare
  • - 2-3 linguri nuca taiata
  •  crema:
  • - 2 cani de lapte..... cana mare de 250 ml
  • - 2 ouă
  • - 1 cană de zahăr
  • - 2 linguri de faina (cu varf)
  • - 2 plicuri de zahar vanilat
  • - 150 de grame de unt
  • -120ml frisca
  • -2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Paris-Brest":

foile: punem apa la fiert cu sarea si adaugam untul, cand s-a topit oprim focul si turnam toata faina odata. Cu o lingura de lemn amestecam repede si energic pana se desfac toate cocoloasele. Dam deoparte si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, atunci punem pe rand ouale si amestecam bine dupa fiecare. aluatul astfel obtinut il turnam intr-un pos cu farful mare de 1cm diametru.

Vom pregati 3 foi de copt, doua foi vor fi mai late, una pentru baza si una pentru partea de sus. pe acesta presaram nuca taiata si il vom face putin mai inalt....Cea de a treia va fi mai ingusta si o vom folosi pentru interior. Coacem fiecare foaie de tort la 200 grade timp de 10 minute, apoi inca 25 de minute la 180 grade. In primele 20 minute este interzis sa dechidem usa cuptorului!!

crema: desfacem ouale cu o furculita, adaugam zaharul, faina si treptat laptele, amestecam bine pentru a scapa de cocoloase. Fierbem crema pe foc mijlociu pana se ingroasa foarte bine, adaugam zaharul vanilat si o dam deoparte sa se raceasca. Mixam crema cu untul adaugam si amestecam cu frisca mixata separat cu zaharul pudra.

Motam tortul si il pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Paris-Brest"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca